pp-portalimage-loop1

ANDRITZ ja Pohjolan Voima ovat yhdessä ottaneet käyttöön Metris BOA -mittaus- ja analyysijärjestelmän Hämeenkyrön CHP- biovoimalaitoksella Suomessa

2021/11/11

Kansainvälinen teknologiakonserni ANDRITZ ja suomalainen energiayhtiö Pohjolan Voima ovat yhdessä ottaneet käyttöön Metris BOA -mittaus- ja analyysijärjestelmän lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitoksella Metsä Board Kyron tehtaalla Hämeenkyrössä. Järjestelmä on Suomessa ainutlaatuinen ja sen avulla pidennetään voimalaitoksen kattiloiden käyttöikää, hillitään kunnossapitokustannuksia ja vähennetään päästöjä.

Metris BOA -järjestelmän asennus on osa Hämeenkyrön Voiman siirtymää fossiilisista polttoaineista kierrätyspolttoaineisiin. Jälkimmäinen luo uusia vaatimuksia kattiloiden kunnonvalvontaan, koska lämpöpintojen korroosioriskit ja korroosiovahingot kasvavat, kun tämän tyyppisiä polttoaineita käytetään.

ANDRITZ Metris BOA on verkkosovellus, joka hyödyntää laitoksen reaaliaikaista mittausdataa ja historiatietoa optimoimaan ja analysoimaan voimalaitoksen prosesseja, sekä valvoo laitteiden toimintaa. Indikaattorit ja avustimet auttavat operaattoria tunnistamaan mahdollisuuksia optimoida käyttöhyödykkeiden kulutusta, parantaa hyötysuhdetta tai ylläpitää palamisprosessia optimaalisena.

Prosessihistorialla opetetut koneoppimismallit seuraavat tärkeitä laitteita ja prosesseja vähentäen suunnittelemattomia seisakkeja ja tunnistavat poikkeamat hyvissä ajoin ennen kuin mitään vakavampaa häiriötä tapahtuu. Ensimmäiset tulokset osoittavat, että Metris BOA vähentää päästöjä, sekä parantaa tuhkan laatua ja laitoksen käytettävyyttä. 

Pohjolan Voiman teknologiasta ja projekteista vastaava päällikkö Jarmo Tervo sanoo: ”Kierrätyspolttoaineisiin siirryttäessä tiedettiin jo, että haasteeksi muodostuu polttoaineen vaihteleva laatu ja uusien polttoaineiden vaikutus kattilaan. Lisäksi turpeesta luopuminen on edellyttänyt muutoksia kattiloiden tekniikkaan.”

Pohjolan Voima on suomalainen energiayhtiö, joka tuottaa sähköä ja lämpöä käyttäen vesivoimaa, lämpövoimaa ja ydinvoimaa. Yrityksen osuus koko suomen sähköntuotannosta on noin 20 %, josta 96 % on hiilineutraalia.

Metris BOA Dashboard

© ANDRITZ
Contact us
Metris BOA
Austria
Eibesbrunnergasse 20
1120 Vienna
Austria
Metris BOA
Finland
Tammasaarenkatu 1
00810 Helsinki
Finland
Downloads
  • Lehdistötiedote PDF : 135 KB